miercuri, 15 iulie 2015

Gândul zilei - 15 iulie 2015 - MINCIUNA IMAGINII DIN OGLINDĂ

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi.
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi.

                                        *    *    *    *    *    *    *



Știai că...
... imaginea pe care ți-o percepi în oglindă e strict o reflexie a minții, și îți poate  influența tot restul vieții tale?

Imaginea pe care ți-o vezi e impregnată și influențată de părerea pe care ți-ai făcut-o despre tine de-a lungul timpului. S-ar putea să îți percepi imaginea de la o anumită vârstă, demult trecută, iar mintea ta să fi uitat să se adapteze la prezent. S-ar putea ca o singură vorbă „încasată” de la cineva odată să-ți stabilească imaginea la aceea pe care ți-a sugerat-o persoana.

Te poți percepe foarte gras(ă), iar tu să fii, de fapt foarte slab(ă); sau invers, să ai o problemă vecină cu obezitatea, dar să nu percepi deloc așa.

Indiferent ce vezi în oglindă când te privești, este total diferit decât percepe oricare altă persoană din jurul tău.
Indiferent de părerile altora, este important ca tu să te simți bine în propria-ți piele.

Dacă îți place ce vezi, e semn al încrederii de sine, în tine.
Dacă nu îți place ce îți reflectă oglinda, petrece puțin timp cu tine, discută și vezi ce nu-ți mai place; apoi dă la o parte resemnarea și remediază situația. În fond, ceea ce vezi e doar o reflexie a minții.

Atât timp cât sufletul e vesel și mulțumit, imaginea pe care o percepi va fi optimistă. Iar asta îți poate marca tot restul vieții tale.

Simte frumosul, liniștea și calmul pentru a le putea vedea în oglinda ta zilnic!

Binețe, dragă cititorule!



Te invit să petreci 3:21 minute pentru a da sufletului tău hrană, iar ochilor bucurie, urmărind acest clip. Lasă muzica să te scalde și nu te opune oglinzii liniștii.

 dr. Edith Kadar
Arad, 15 iulie 2015

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...