luni, 27 iulie 2015

Gândul zilei - 27 iulie 2015 - VIAȚA TA, REGULILE ALTORA

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi.
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi.

                                            *    *    *    *    *    *    *



Ai observat în ultimul timp că faci din ce în ce mai puține lucruri care îți plac ție, și din ce în ce mai multe pe placul altora?

Te comporți într-un fel pentru a nu deranja; vorbești într-un mod pentru a nu ofensa, te îmbraci într-un stil pentru a nu revolta, trăiești o viață pentru a nu dezamăgi, etc.

Ți se pare cunoscut?
Când ai făcut ultima dată ceva ce ai vrut tu, nu copilul, nu partenerul(ă), nu părinții, nu colegii, nu vecinii?
Când te-ai îmbrăcat cum au vrut mușchii tăi (la propriu, pentru a se simți bine) fără să fii îngrijorat(ă) de părerea celorlalți?
Când ai plecat cum ai vrut tu și nu în condițiile stabilite de alții, cu care tu te identifici?
Când ai încălcat ultima dată vreo cutumă religioasă sau noțiune abstractă de educație pentru că ai făcut ceva ce rezonează cu adevăratul TU?
Când ai făcut ultima dată ceva nebunesc, ceva spontan, ceva ieșit din comunul vieții tale, ceva ce a revoltat societatea conservatoare ce nu acceptă originalul, ci doar copii blege ale oilor?

Nu spun să fii rebel(ă) tot timpul, dar susțin că puțină adrenalină rezultată din încălcarea unor mici bariere îți va menține viața integră, împiedicându-ți sufletul să moară câte puțin în fiecare zi.

Gândește-te, ești fericit(ă) că respecți tot ce spun ceilalți, că nu te abați de la reguli, că ajungi să te rușinezi de propriile tale dorințe?
Ești? Perfect, continuă, înseamnă că nu ai nicio boală.
Nu ești? Perfect, schimbă ceva pentru că altfel apare boala. Orice boală.

Nu mă crezi? Încearcă!

Binețe, dragă cititorule!

 dr. Edith Kadar
Arad, 27 iulie 2015

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...