luni, 8 februarie 2016

2016 - MAIMUȚA DE FOC, ANUL DEVENIRII TALE

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 

 Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 

 *     *     *     *     *     * 


Ești pregătit(ă) pentru un an dinamic, în care toate visele tale pot prinde viață?
Ești gata să renunți la regulile și teoriile de viață învechite care nu numai că nu te-au ajutat, dar au fost o piedică pentru înflorirea și transformarea ta personală?
Ești pregătit(ă) să ieși din grupul (familie, colectiv de muncă, etc.) în care te-ai ascuns și căruia i-ai „închinat” toate rezultatele muncii tale și să te ocupi de tine și de planurile tale pe care le-ai amânat atâta?
Dacă da, bucură-te, urmează o perioadă extraordinară, plină de oportunități și șanse: anul Maimuței de Foc în zodiacul chinezesc.

Binețe, dragă cititorule!

Te invit să vorbim despre șanse, vise împlinite și reguli respectate; despre oportunități, dar și despre avertismente, despre curajul de a-ți lua, în sfârșit, zborul spre o viață în care chiar și cele mai nebunești vise devin realitate.



Din 8 februarie 2016 intrăm, conform astrologiei chineze, în anul Maimuței de Foc, după ce Oaia de Lemn a închis ușa după ea pentru următorii 60 de ani. 

Dar, înainte de a vorbi despre ce aduce noul an, aș vrea să fac o introducere în astrologia chineză, să povestesc câteva generalități pentru a înțelege mai ușor acest zodiac misterios.

Menționez că fac aceste precizări pentru cei interesați să înțeleagă mai bine acest domeniu. Dacă nu ești interesat(ă) sau cunoști deja aceste date, te invit să citești doar ce e legat de acest an.


Zodiacul european este acela pe luni, ține cont de ciclul solar (începe și se termină aproximativ în aceeași zi, doar orele diferă), și are 12 zodii pe care le cunoști sau despre care ai auzit: BERBEC, TAUR, GEMENI, RAC, LEU, FECIOARĂ, BALANȚĂ, SCORPION, SĂGETĂTOR, CAPRICORN, VĂRSĂTOR și PEȘTI.

Zodiacul chinezesc are tot 12 zodii, dar fiecare se întinde pe parcursul unui (aproximativ) un an, pentru că ține cont de ciclul Lunii care durează aproximativ 29,5 zile. De aceea, fiecare nou an în astrologia chineză începe în alte zile, în perioada 19 ianuarie-20 februarie.

ANUL NOU CHINEZESC ÎNCEPE ÎN ZIUA CU LUNĂ NOUĂ A ZODIEI VĂRSĂTORULUI.

Aceasta este regula, iar acum poți înțelege câte variabile sunt în această regulă, ceea ce face ca anul nou chinezesc să debuteze în alt moment, însă doar în zodia Vărsătorului, adică între 20 ianuarie și 19 februarie.

Întâmplător (bine, nimic nu e întâmplător!), în acest an, exact în această perioadă, pe cer sunt aliniate 5 planete: JUPITER, MARTE, SATURN, VENUS și MERCUR. 
Dar despre acest fenomen am vorbit și am scris pe larg (http://vibratiavindecarii.blogspot.ro/2016/01/joaca-de-omul-si-astrele.html)


De ce anul nou chinezesc debutează în zodia Vărsătorului? 
Pentru că este considerată prima lună a primăverii, la chinezi.

Prima zi de primăvară este întotdeauna în 4 sau 5 februarie, și se numește LAP CHUN.

Dacă debutul unui an nou chinezesc este înainte de 4 sau 5 februarie, acel an va avea un LAP CHUN, iar dacă se termină anul următor după această dată, însemnă că zodia respectivă va avea 2 LAP CHUN, adică va fi foarte favorabilă.

Dacă debutul anului nou chinezesc se face după 4 sau 5 februarie și se termină înainte de această dată anul următor, înseamnă că acea zodie nu va avea nici un LAP CHUN, ceea ce pentru orientali înseamnă că anul respectiv nu va fi foarte favorabil afacerilor mari și căsătoriilor.

Cele 12 zodii poartă nume de animale, altele decât la zodiacul european.

Se spune că înainte de plecarea sa de pe Pământ, Buddha a chemat la el toate animalele pentru a le mulțumi. Au răspuns la chemare 12 animale, iar ca mulțumire a dat numele lor zodiilor. 
Acestea sunt, în ordinea venirii în fața lui Buddha: ȘOBOLANUL, BIVOLUL, TIGRUL, IEPURELE (sau PISICA în alte zodiace), DRAGONUL, ȘARPELE, CALUL, OAIA (sau CAPRA), MAIMUȚA, COCOȘUL, CÂINELE și PORCUL (sau MISTREȚUL).


Fiecare an este împărțit în 12 luni, fiecare lună durând - cum am mai spus - 29,5 zile, care se suprapune cu zodiacul european.

La chinezi, fiecare zodie lunară poartă tot aceleași nume. Există, însă, o corespondență între zodiacul chinezesc și cel european, pe care o redau mai jos. 
- BERBEC - DRAGON
- TAUR - ȘARPE
- GEMENI - CAL
- RAC - OAIE (sau CAPRA)
- LEU - MAIMUȚĂ
- FECIOARĂ - COCOȘ
- BALANȚĂ - CÂINE
- SCORPION - MISTREȚ
- SĂGETĂTOR - ȘOBOLAN
- CAPRICORN - BIVOL
- VĂRSĂTOR - TIGRU
- PEȘTI - IEPURE (sau PISICĂ).

Ciclul zodiacal începe întotdeauna cu ȘOBOLANUL și se termină cu MISTREȚUL.

Fiecare zi este împărțită în 12, ceea ce înseamnă că fiecare 2 ore poartă denumirea unei zodii.
În funcție de ora nașterii fiecăruia, se poate stabili ascendentul nașterii și în zodiacul chinezesc.

În medicina tradițională chineză, fiecare interval de 2 ore al zilei corespunde câte unui organ din corpul nostru, perioadă în care acel organ se află în activitate maximă prin intermediul meridianelor energetice.

Ziua, la chinezi, începe la ora 23 (nu la 24 sau 0 ca la noi).



Redau mai jos, pentru cei interesați, denumirea intervalelor de 2 ore ale fiecărei zile, precum și meridianul energetic al organului corespunzător. 
Menționez că este vorba doar despre corespondența pe ore.

23-01 - ȘOBOLANUL - meridianul VEZICA BILIARĂ
01-03 - BIVOLUL - meridianul FICAT
03-05 - TIGRUL - meridianul PLĂMÂNI
05-07 - IEPURE - meridianul INTESTIN GROS
07-09 - DRAGON - meridianul STOMAC
09-11 - ȘARPE - meridianul SPLINĂ, PANCREAS
11-13 - CAL - meridianul INIMĂ
13-15 - OAIE - meridianul INTESTIN SUBȚIRE
15-17 - MAIMUȚĂ - meridianul VEZICĂ URINARĂ
17-19 - COCOȘ - meridianul RINICHI
19-21 - CÂINE - meridianul PERICARD (sau STĂPÂNUL INIMII)
21-23 - MISTREȚ - meridianul TREI FOCARE.

Mai trebuie știut că fiecare zodie are asociat câte unul din cele 5 elemente ale vieții: METAL, APĂ, LEMN, FOC și PĂMÂNT.
Astfel încât o zodie - ȘOBOLANUL, de pildă - este de Metal într-un an, peste 12 ani este de Apă, peste 12 ani e Șobolanul de Lemn, peste alți 12 ani este de Foc, iar peste încă 12 ani va fi Șobolan de Pământ.
Același element al aceleiași zodii va fi doar peste 60 de ani (5x12), acest interval fiind considerat un ciclu zodiacal.

Ciclul începe întotdeauna cu prima zodie, ȘOBOLANUL.
La ora actuală, ne aflăm în al 78-lea ciclu ce a debutat în 1984 și se va încheia în 2044.

Dacă știi în ce an din zodiacul chinezesc te-ai născut, cum poți ști ce element îi corespunde?
Regula se aplică ultimei cifre din anul nașterii:

- cei născuți în ani ce se termină în 0 sau 1 (1980 sau 1951, de ex.) sunt în zodie de METAL;
- cei născuți în ani ce se termină în 2 sau 3 (2002 sau 1963, de ex.) sunt în zodie de APĂ;
- cei născuți în ani ce se termină în 4 sau 5 (1954 sau 2015, de ex.) sunt în zodie de LEMN;
- cei născuți în ani ce se termină în 6 sau 7 (1906 sau 1927, de ex.) sunt în zodie de FOC;
- cei născuți în ani ce se termină în 8 sau 9 (1978 sau 1989, de ex.) sunt în zodie de PĂMÂNT.


Acestea sunt, în mare, informații generale despre zodiacul chinezesc pentru a înțelege mai bine ce e cu anii și de ce se discută atât de mult despre anul nou chinezesc.

Se spune că animalul care dă denumirea anului în care te-ai născut este cel care se ascunde în inima ta.

Din 8 februarie 2016 intrăm în anul MAIMUȚEI de FOC. 
Bineînțeles, începutul noului an corespunde cu Luna Nouă aflată în zodia Vărsătorului (Tigrului, ca și corespondență).

Luna Nouă aduce, așa cum îi spune numele, noutatea în viață, dar mai ales în relațiile interumane (Vărsător), dându-ne posibilitatea de a ne rezolva situații și a închide capitole de viață care nu ne ajută la nimic.

Debutul anului Maimuței de Foc atrage atenția la câteva aspecte deloc de neglijat:
- Maimuța este al 9-lea semn din zodiacul chinezesc, într-un an care, din punct de vedere numerologic, este tot 9 (2016= 2+0+1+6 = 9). Cifra 9 semnifică sfârșit de ciclu de viață, încheieri, închideri de capitole, pentru ca anul următor să ofere șansa unui nou început (2017= 2+0+1+7 = 10 = 1+0 = 1).
Alăturarea celor 2 cifre de 9 duce la un număr maestru, 99, care înseamnă șansă unică de a ne depăși starea actuală, bineînțeles dacă vrem și facem ceva în acest sens, și nu stăm să așteptăm ca zodiile sau astrele să rezolve în locul nostru ce amânăm sau refuzăm să rezolvăm.

- Maimuța, o zodie a individualității, debutează într-o lună a colectivității, Vărsătorul, parcă pentru a sublinia necesitatea ieșirii în afara protecției grupului, pentru a ne asuma pe noi înșine și a lua taurul de coarne pentru a face ceva doar pentru noi.

Toate greutățile aparente au doar rolul de a scoate la suprafață abilitățile noastre ascunse care ne vor ajuta să depășim cu bine orice obstacol.


Maimuța este animalul cel mai asemănător cu omul. 
Este, deci, inteligentă și foarte inventivă, găsind soluții acolo unde alții s-au poticnit. 
Pentru ea nimic nu este prea greu. Se spune că dacă pentru ceilalți o problemă e grea, Maimuța o rezolvă imediat; dacă e o problemă imposibilă, Maimuța o va rezolva în scurt timp. 

Este optimistă, ageră, flexibilă, și poate învăța foarte repede orice are nevoie pentru a se descurca.
Simbolizează curiozitatea de nestăpânit și energia creativă, și poate fi văzută ca emblemă a șiretlicurilor.
Având o voință puternică, este reprezentarea minții eliberate de inhibiții și învinuiri.

Fiind atât de descurcăreață, Maimuța are tendința de a-i manipula și înșela pe toți cei ce nu se descurcă la fel de bine și de repede ca și ea. 
Găsind cu ușurință soluții, Maimuța poate schimba rapid situații de viață, putând fi, astfel, considerată de alții instabilă și nedemnă de încredere. 
Ea nu va rămâne în locuri care nu o avantajează și nu îi aduc beneficii de orice fel.

Datorită ușurinței sale de a se detașa și de a nu se implica prea mult emoțional, Maimuța își poate atrage mulți admiratori, dar și mulți dușmani, care o invidiază pentru rezultatele muncii ei.

Anul 2016 ne va da posibilitatea să ne descurcăm la fel ca și abila maimuță, cu condiția să respectăm anumite reguli.


2016 se anunță un an al schimbărilor la nivel individual, cu condiția să se iasă în afara grupului în care s-a trăit până acum și după ale cărui reguli a fost ghidată viața.

Celor care vor face acest pas li se vor deschide uși pe care doar le-au visat a se deschide, dar nu au mai sperat.
Prin eliberarea conștiinței încărcate, Maimuța nu va ezita să experimenteze și să testeze inimaginabilul, astfel încât 2016 va fi anul în care se poate întâmpla orice, totul poate fi realizat, împlinit, însă doar prin efort personal.

Cei ce se vor amâna pe ei înșiși până ce celorlalți le va fi bine, nu numai că vor pierde o oportunitate extraordinară, dar este ca și cum dau cu piciorul în șansa  pe care Universul le-o scoate în cale pentru a deveni ceea ce au visat și au tot amânat.
Este anul în care cei ce vor schimbare trebuie, mai întâi, să renunțe la reguli, norme, cutume învechite, care nu au adus nimic bun, ci doar au instaurat o stare de blocaj și nemulțumire sufletească.

2016 este anul în care toate rugăciunile ridicate la cer pot prinde viață, doar să avem curajul asumării de sine. 
Acum e momentul să arătăm dacă tot ce am afirmat că am face dacă am putea a fost real sau au fost doar cuvinte aruncate la o cafea de vorbă goală.
Cei care vor găsi soluții vor fi marii câștigători.
Cei care se vor ascunde după scuze și vor găsi motive de ce nu pot acum, nu numai că vor refuza șansa pe care tot ei au cerut-o, dar se pot îmbolnăvi deoarece și-au mințit din nou sufletul și sinele divin, s-au mințit pe ei. Iar asta înseamnă boală.

Darul Maimuței este de a găsi soluții neconvenționale la probleme vechi; de aceea, îndrăzneala de a fi diferit poate duce la succes. 

Cum Maimuța este cea mai apropiată imitație a omului, este bine să fim atenți la „imitații” de prieteni și de afaceri. Cu alte cuvinte, atenție la încercarea altora de a ne înșela, sub aparența de cinste și onoare. 
Cum mulți vor să obțină cât ai mult și cât mai repede, este bine ca hotărârile personale să se bazeze pe fapte și nu pe emoții.

Un moment extraordinar pentru invenții și inovații de orice fel, anul Maimuței de Foc vorbește despre asumarea riscurilor, despre a fi rebeli în comparație cu alinierea la standardele impuse de alții de până acum, un an în care mințile agile, inventive și îndrăznețe vor avea de câștigat.

2016 este un an al educației personale, dar nu în sensul urmării de cursuri în care să se învețe alte reguli, ci în acela că fiecare trebuie să se caute pe sine, să se sondeze, să renunțe la ce nu este de folos și să se caute ceea ce impulsionează.

Dar, atenție! Oricât de multe șanse aduce Maimuța de Foc, nu sunt permise abaterile de la reguli. Adică, cei care vor doar să se îmbogățească pe spatele altora, să îi înșele pe alții și să profite de naivitatea credulilor vor fi descoperiți rapid, iar consecințele vor fi neplăcute.

Elementul Foc aduce un plus de entuziasm, dinamism, putere, tenacitate, creativitate, emoții intense, dar și încăpățânare, agresivitate, impulsivitate, nerăbdare.

Focul are dublu înțeles: fie ajută la arderea lucrurilor și stărilor inutile din viață, având conotația de purificare, fie poate deveni periculos, dând sensul de a te juca cu focul și a te pârli, a te arde.

Elementul Foc are legătură cu inima și sistemul circulator, dar și cu planeta Marte care predispune la inflamații de orice fel.

Inima e afectată de neiubire, trădare și de lipsa fericirii. 
Dar, de fiecare dată este vorba despre noi înșine: neiubirea față de noi, trădarea propriilor promisiuni și nefericirea de a fi noi înșine, dorind tot timpul să fim altceva, ceva ce nu e menit acum pentru noi.

Inima este fericită și liniștită atunci când facem pace cu noi, când ne acceptăm, în sfârșit, și când încetăm să facem proiecții nerealiste legate de noi și de viața noastră.

În concluzie, anul Maimuței de Foc poate fi anul descoperirii noastre, a împlinirii tuturor dorințelor vechi, cu condiția să ieșim din imobilitate și din starea care ne-a blocat, pentru a deveni ceea ce este preconizat pentru fiecare dintre noi.

Acum e momentul tău! Ce mai aștepți?
Ce ai de pierdut? Ceea ce nu te-a făcut fericit(ă)? 
Dar ai de câștigat infinit mai mult: PE TINE! 

ÎNDRĂZNEȘTE, TREZEȘTE-TE LA VIAȚĂ, ASUMĂ-ȚI RISCURI, RESPECTĂ REGULI ȘI FII CEEA CE AI VISAT DEMULT!

DEVINO TU ÎNSUȚI!

Binețe, dragă cititorule și mare mulțumire de însoțire printre rânduri, îți spun!


 dr. Edith Kadar 
Arad, 08 februarie 2016


 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...